Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhdistys

Turkulainen humanistispeksi ry perustettiin 12.5.2016 Humanitas ry:n aloitteesta, ja se toimii Turun yliopiston ylioppilaskunta TYYn järjestönä. Yhdistys järjestää Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden speksin ja toimii jäsentensä yhdyslinkkinä.

Yhdistyksen tavoitteena on tarjota harrastusmahdollisuuksia humanistisen tiedekunnan opiskelijoille ja edistää turkulaista teatteritoimintaa. Teatteritaiteen tukemisen lisäksi yhdistyksen pyrkii lisäämään humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Yhdistyksen yleishyödyllisiä tavoitteita ovat ympäristö- ja yhdenvertaisuusasioiden edistäminen.

Ensimmäinen Turkulaisen humanistispeksin produktio nähtiin 1.3.2017 Aurinkobaletin Manillassa, kun Turun ja humanismin historiaan sukeltanut Aino - aika turkulainen seikkailu sai ensi-iltansa. Manillalle palattiin seuraavanakin vuonna, kun speksi esitti teknologiaan uppoutuneen dystopisen tulevaisuuden esityksessään N-Berg - kadonnut yhteys. Vuonna 2019 speksi valloitti Turun Kaupunginteatterin Sopukan ja purjehti antiikin Kreikan myyttiseen maailmaan produktiossaan Pelagia - kohtalon kompastus. Neljäntenä vuonna produktio punoi juoniaan ja rakensi jälleen Manillaan mystisen vuoristohotellin näytelmässään Hotelli Globen arvoitus.

Viidentenä eli juhlavuotenaan Turkulainen humanistispeksi joutui perumaan näytöksensä kokonaan vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi. Speksi pääsi kuitenkin tekemään Turun Wappuradioon ohjelman nimeltä Aurantiksen aamuradio. Vuodelle 2022 produktiota ei lähdetty tekemään, ja yhdistys keskittyi järjestämään 5+1-vuotisjuhliaan. Vuonna 2023 Turkulainen humanistispeksi kuitenkin valloitti jälleen Manilla-teatterin merirosvospeksillä Varo mitä varastat!

Yhdistyksen hallitukseen kaudella 2023–2024 kuuluvat

• Kati Torvinen
  • Hebe Ronkainen
    - varapuheenjohtaja, ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava
  • Saimi Mäkisalo
    - sihteeri, varastovastaava
  • Reea Ruusuvuori
    - taloudenhoitaja
  • Wenla Wirenius
    - ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava
  • Joose Signell
    - jäsen- ja tietosuojavastaava, alumnivastaava
  • Maisa Hellgren
    - interspeksivastaava
  • Verna Laine
    - tiedottaja
  • Jonatan Åkesson
    - virkistysvastaava
  • Senja Luuri
    - catering-vastaava

Lisäksi speksin häirintäyhdyshenkilönä toimii Joose Signell. Jos kohtaat speksin toiminnan yhteydessä epäasiallista käytöstä tai konfliktitilanteita, voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen jmaron[at]utu.fi. Häirintäyhdyshenkilö käsittelee asiaa ehdottoman luottamuksellisesti.

Säännöt

Yhdistyksen säännöt löytyvät täältä.

Turvallisemman tilan periaatteet

Yhdistyksellä on turvallisemman tilan periaatteet, joita noudatetaan kaikessa speksin toiminnassa. Löydät ne täältä.

Jäseneksi

Tue speksitoimintaa ja liity Turkulainen humanistispeksi ry:n jäseneksi!

Jäseneksi liittymään pääset Kide.app-sovelluksen kautta. Pääset sinne tästä linkistä. Kide.appista löydät kolme erityyppistä jäsenyysvaihtoehtoa: yksi vuosi (5 €), viisi vuotta (20 €) sekä kannatusjäsenyys viisi vuotta (50 €). Voit valita mieluisimman vaihtoehdon!

Yhteistyö

Turkulainen humanistispeksi tekee yhteistyötä eri järjestöjen ja yritysten kanssa. Yksityishenkilöt voivat osoittaa tukensa liittymällä speksimme kannatusjäseneksi.

Voit tarjota järjestöäsi tai yritystäsi speksimme yhteistyökumppaniksi esimerkiksi tarjoamalla tuotealennuksia tai ostamalla mainostilaa. Voimme tarjota mainospaikan sosiaalisesta mediastamme, käsiohjelmastamme, julisteestamme tai jopa lavalta. Voimme myös räätälöidä juuri sinulle sopivan yhteistyökumppanuussopimuksen!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!