Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tanssi yhdistää

Lisätty 06.11.2017

Markkinointi- ja viestintätiimi piipahti viime viikolla tanssitreeneissä Motivuksella fiilistelemässä speksin upeita tanssijoita sekä tekeillä olevia huikeita koreografioita. 

Tanssitreenien aluksi tytöt kerääntyvät rinkiin lattialle venyttelemään ja vaihtamaan kuulumisia. Kun koreografi Elma-Kaisa ”E-K” Smedberg kävelee saliin sisään, ryhdytään heti tositoimiin – salin varaus kestää vain kaksi tuntia. ”Me treenataan toistaiseksi vain kerran viikossa. Olen itse tottunut treenaamaan tehokkaalla tahdilla, joten treenit vedetään juomataukoja lukuun ottamatta täysillä. Koen, että näin tulokset ovat parempia ja into pysyy yllä, kun kaikki keskittyvät treeneissä tekemiseensä kunnolla”, kertoo Elma-Kaisa.

Koreografi Elma-Kaisa vetää treenien alkuun alkulämpän, joka koostuu venyttelystä ja pienestä lihaskunto-osuudestaKoreografi Elma-Kaisa vetää treenien alkuun alkulämpän, joka koostuu venyttelystä ja pienestä lihaskunto-osuudesta

Tanssijatkin tuntuvat olevan tyytyväisiä systeemiin ja näin sivustakatsojan silmin treenaavat kuin ammattilaiset. Tanssiporukassa vallitsee 2. vuoden kansatieteen opiskelija Nina Jylhän mukaan hyvä henki jo nyt. ”Kaikki ovat aika erilaisia, mutta kuitenkin samanlaisia”, hän selittää. Samaa mieltä on englannin kielen 3. vuoden opiskelija Eveliina Rimmi. ”Ihan mahtavaa, että pääsin mukaan! Meillä on tosi hyvä porukka. Kaikki ovat eri oppiaineista, mutta olemme tutustuneet silti nopeasti”, Eveliina kertoo. ”Tanssi yhdistää”, toteavat molemmat tytöt.

Molemmilla tytöillä on vahva tanssitausta. ”Olen kokeillut kaikenlaista nykytanssista burleskiin”, kertoo 5 vuotta tanssia harrastanut Nina. Eveliina sen sijaan on harrastanut voimistelua 5-vuotiaasta saakka, jopa SM-tasolla kilpavoimisteluryhmässä. ”Yksi Suomen mestaruuskin saatiin”, Eveliina mainitsee vaatimattomasti. Lisäksi Eveliina on harrastanut muun muassa jazz- ja showtanssia sekä hip hopia. ”Tanssiharrastus ikävä kyllä jäi, kun muutin Turkuun. Speksin kautta pääsen takaisin rakkaan harrastuksen pariin”, Eveliina iloitsee.

Tanssijoilla on valmiina jo 2 koreografiaa. Speksin tanssinumerot valmistuvat siis kovaa vauhtia!Tanssijoilla on valmiina jo 2 koreografiaa. Speksin tanssinumerot valmistuvat siis kovaa vauhtia!Koreografi Elma-Kaisan toiveena oli saada kasaan tasavahva porukka. ”Ja sen sain”, kertoo Elma-Kaisa. ”Uskon, että tasavahvuus auttoi ryhmähengen luomisessakin, kun kaikki huomasivat ekojen harkkojen jälkeen, että täähän näyttää ihan hyvältä.” Tanssijat pitivät viime viikolla myös illanistujaiset, joissa tytöt pääsivät tutustumaan toisiinsa vielä paremmin. ”Illanistujaisten päätteeksi tytöt totesivat, että täähän oli inspiroivaa ja mukavaa, nyt ei tarvitsekaan keksiä mitään feikkiloukkaantumisia, jotta voisi jättäytyä vielä speksistä pois”, Elma-Kaisa naurahtaa.

Enää ei todellakaan ole huolta siitä, etteivätkö tanssijat pestissään viihtyisi. Tytöt hehkuttavat erityisesti tulevan speksin ensimmäistä tanssinumeroa, jossa tulee olemaan showmeininkiä. ”Se on sellainen kunnon musikaalinumero”, Eveliina paljastaa. He eivät malta odottaa tulevaa treeniviikonloppua ja sitä, että pääsevät tapaamaan kaikki muutkin proggislaiset.

Tanssi tosiaan yhdistää, ja niin speksikin!                                                                                              

 

Teksti: Kaisu Kälviäinen
Kuvat: Roosa Emilia Koskinen