Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Speksisyksyn kuulumisia

Lisätty 20.12.2017

Joulu se tulla jollottelee, ja speksin väkikin suuntaa joululomille. Ennen lomarauhaan laskeutumista on kuitenkin vielä hetki aikaa luoda katsaus kuluneeseen syksyyn ja ensi kevään produktion rakentumiseen. 

Lokakuusta asti treenailleet esiintyjät ovat jo ehtineet ottaa haltuun suuren osan kevään esityksestä. Niin tanssijat, näyttelijät kuin bändikin ovat treenanneet sekä yhdessä että erikseen, ja kokonaisuudesta on saatu maistiaisia harjoitusviikonloppujen läpimenoissa. Meno näyttää jo nyt loistavalta, joten jännityksellä odotamme mitä lavalla saadaankaan nähdä kevään kahden harjoituskuukauden jälkeen!

Taustatiimit ovat niin ikään käärineet hihat ja alkaneet toden teolla suunnittelemaan speksin puitteita. Vaatekasoja on pengottu, maskeja maalattu ja lavasteita ideoitu pitkin syksyä. Esimakua näiden taiteilijoiden taidonnäytteistä saa mysteerin verhoa raottavasta teaserista, joka löytyy jo speksin Facebookista ja Instagramista.

Syksyn treenejä ovat tahdittaneet kaksi harjoitusviikonloppua, jotka ovat koonneet koko työryhmän Turun Saippua Centerille. Yhteisissä treeneissä on tutustuttu, jutusteltu, improttu ja treenattu, sekä tietysti syöty hyvin. Treenaamisen ohella isolla porukalla on nähty TYY:n saunalla järjestetyissä pikkujouluissa. Saunan, joulupuuron ja yhteislaulun täyteinen ilta ravitsi niin ruumista kuin sielua ja sai kuorrutteen talven kauneimmasta lumisateesta.

Eikä siinäkään vielä kaikki – speksin syksyyn on kuulunut myös tuotantokokouksia, rentoutumisiltoja, flaijerienjakoa, illanistujaisia, sponsorihakua, myyjäisiä ja paljon muuta. Tekeminen ei tältä porukalta lopu, mutta onneksi mahtavassa porukassa on mukavaa puuhata!

Tuottajat Maria Korvela ja Katariina Tasala ovatkin todella tyytyväisiä siihen miten syksy on mennyt. ”Hyvin on lähtenyt hommat rullaamaan. Paljon on ollut tehtävää, mutta kaikki ovat jaksaneet painaa hommia.” Katseet on jo suunnattu kevääseen. ”Malttamattomina odotetaan jo näytöksiä ja intensiivistä loppukautta!”

Keväälle on jo tiedossa näytösten ja tiukan treenaamisen lisäksi paljon muutakin mukavaa, esimerkiksi sitsejä ja Kuukausi ensi-iltaan bileet. Myös tarkempia tietoja kevään produktiosta julkaistaan lähiaikoina. Kannattaa olla siis kuulolla!

 

Teksti: Saara Järviö

Kuvat: Katarina Karjalainen