Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ruttorypäleet, ryyppyruukut ja muut ärräpäät

Lisätty 18.04.2019

Taustatiimeihin kuuluvan lavastustiimin (tuttavallisemmin lavanTauTi) muodostavat tänä vuonna viisi lavastajaa sekä lavastusvastaava. Lavastajat ovat käsistään näppäriä, loputtoman kekseliäitä ja luovia ihmisiä, joilta ei puutu rohkeutta tai uteliaisuutta ottaa uusia haasteita vastaan. Tällaista on lavastustiimiläisen työ:

Lavastajan silmissä mikään ei ole roska, koska kaikesta voi askarrella jotakin. Pahvi on parasta; myös vessapaperihylsyt, tölkit, styrox sekä vanhaksi jäänyt kissanvessa – itse asiassa kaikki ilmainen tavara on kivaa. Lavastajaa itkettää nähdä styroxia jätepuristimessa. Lavastaja juoksee puolimaratonin kiertäessään kaikki Turun kirpputorit, ja hän joutuu tutustumaan sukulaisiinsa kysyessään tarpeettomia materiaaleja tai väliaikaista kulistamoa. Lavastaja saa tehdä sekä pientä että suurta – hänen paikkansa on pöydän äärellä, lattialla ja autotallissa. Ikea-kassi on lavastajan auto, pulkka ja paras ystävä.

 

 

Lavastaja sopeutuu siihen, mihin suuntaan käsikirjoitus muuttuu ohjaajan ja esiintyjien käsissä. Jos hahmo saa itkupotkuraivarin lavalla,propseista tehdään aggressiivisen näyttelijän ja ilmalennon kestäviä. Lavastaja lanseeraa esiintyjille sisustusohjelman, jossa pohditaan hahmon kotipesän fengshuita. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” on sekä budjetin että lavastajan mielenterveyden kannalta hyvin olennainen ja tärkeä motto. Joskus se vaatii reilun 12-tuntisen palaverin ja kuivaharjoittelua kopiopaperista taitellulla nukketeatterilla.

Hikipaja on se paikka, jossa kaikki ihme tapahtuu: taikataikinan suola kirvelee käsissä, glitter kimaltelee tarkoituksettomasti naamassa, paperimassa haisee kylppärissä ja liisteri liukastaa lattian. Pikkuhiljaa To Do -lista muuttuu Done-listaksi – kunnes taas erehtyy sanomaan uudelle, lähes mahdottoman tuntuiselle idealle: ”Joo, totta kai onnistuu.”

 

 

Teksti ja kuvat: Jenni Halli ja Olivia Pohjanoksa