Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Roudausta ja ruuanlaittoa

Lisätty 15.02.2018

Viime viikonloppuna oli tämän speksiproduktion viimeinen harkkaviikonloppu. Viikonlopun aikana speksi pääsi ensikertaa harjoittelemaan itse esityspaikalla Aurinkobaletin tiloissa. Ensikertaa vedettiin myös esityksen läpimeno omstart-huutojen kera, hui! Treeniviikonloput eivät kuitenkaan toteutuisi ilman speksin alati avuliasta haahkatiimiä tai catering-tiimiä.

Haahkatiimi on nimitys speksin yleishäärääjille. Kyseessä on siis eräällä tapaa nakkitiimi, joka rientää apuun tarvittaessa. Tiimin jäsenet auttelevat siinä, missä nyt satutaankin käsipareja tarvitsemaan, mutta päävastuu tiimillä on roudaamisesta. Viime vuoden rumpali Vilho lähti haahkatiimiin, koska ”Koiranen pakotti”. ”Haahkatiimi on porukka, joka viime vuonna puuttui. Pakko kehua meidän superhallitusta. Meillä on tosi aikaansaava hallitus. Opimme viime vuodesta ja saimme idean haahkatiimin perustamisesta”, Vilho hehkuttaa. ”Meidän hommat painoittuu harkkaviikonlopuille ja muihin tapahtumiin, missä muutkin ovat paikalla, jossa sitten huollamme. Ollaan muun muassa autettu kokkaamisessa, tapahtumien järjestämisessä ja ajettu autoa sivuluisussa”, Vilho kertoo. Vilho on myös ottanut vapaaehtoisesti vastuualueekseen varmistaa kahvitarjoilun toteutumisen treeniviikonlopuissa. Ensimmäisenä vuonna Vilholle saattoi jäädä kahvipapu hampaan koloon siitä, ettei kahvia aina tarvittaessa ollutkaan saatavilla. ”Haahkatiimiä kehitetään koko ajan. Produktion jälkeen vielä puretaan ja käydään läpi, mitä voisi kehittää lisää”, kertoo Vilho. 

 Viime vuoden tuottajakolmikon Sheri lähti catering-tiimiin mukaan, koska homma on sopivan leppoisa toista vuotta peräkkäin speksaavalle. Tiimin toimenkuvaan kuuluu ruokien suunnittelu, hankkiminen ja valmistaminen harjoitusviikonloppuihin ja speksin muihin tapahtumiin, kuten sitseille, jonka lisäksi cateringille kuuluu myös myyjäisten organisointi. ”Speksiläisille kokkailusta tuli viime vuonna tuottajana ollessani tuttua puuhaa. Tuolloin ruoanlaitto jäi liikaa sellaisten ihmisten harteille, joilla oli jo muitakin vastuutehtäviä”, valaisee Sheri syitä catering-tiimin perustamiselle. ”Yleensä kokataan n. 40–60 henkilölle. Hommat painottuvat harjoituskaudelle, mutta catering-tiimi saattaa myös tehdä väliaikatarjoiluja esitysviikolle. Promositsien ruokia tehtiin kahtena päivänä yöhön asti, se on ollut isoin urakka tähän mennessä. Meillä on kuitenkin kiva porukka, jonka kanssa pääsee kokkailemaan!”, Sheri lisää.

 

Teksti: Kaisu Kälviäinen

Kuvat: Katarina Karjalainen