Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Odotukset korkealla kohti kolmatta Turkulaista humanistispeksiä

Lisätty 03.10.2018

Syyskuu toi tullessaan lukuvuoden avajaiset ja opiskeluvuoden todellisen käynnistymisen. Kulunut kuukausi käynnisti myös Turkulaisen humanistispeksin vuoden toden teolla. Vaikka kolmatta speksiä on työstetty jo keväästä lähtien, niin syyskuussa alkoi lukuisten eri työryhmien haku. Niissä haettiin esiintyjiä itse speksilavalle, mutta myös muita tärkeitä työryhmiä onnistuneen speksin toteutumiseen.

Kolmannen kerran järjestettävä Turkulainen humanistispeksi on tuntunut vakiinnuttavan paikkansa muiden Turun yliopiston speksien joukossa. Jo ensimmäisenä vuonna saatiin todisteita sen tarpeellisuudesta. Tuolloin näyttelijästartissa havaittiin, että innokkaiden näyttelijäkokelaiden määrä ylitti odotukset.

Osallistuin itsekin ensimmäisenä vuonna näyttelijähakuun, sillä halusin olla osa tätä spektaakkelia. Oli hienoa, että turkulaiset humanistitkin saivat speksinsä. Oma näyttelijähakuni oli mielenkiintoinen ja hauska kokemus, vaikka paikkaa esiintyjäkaartissa ei silloin tullutkaan. Näyttelijästartissa pystyi kuitenkin jo aistimaan sen yhdessä tekemisen fiiliksen ja hauskuuden, mitä speksivuosi voisikaan tuoda mukanaan.

Halusin hakea tänä vuonna uudestaan speksin tekijäryhmään, mutta tällä kertaa jätin suosiolla näyttelijähaut muille. Markkinoinnin ja viestinnän -tiimi kuulosti eniten omalta osaamisalueilta ja tieto mukaan pääsemisestä tuntui mahtavalta. Speksissä voi olla osallisena siis monin tavoin, vaikkei esiintyjän paikkaa onnistuisi nappaamaan tai esiintyminen ei niinkään kiinnostaisi. Se tekee siitä niin mahtavan.

Turkulainen humanistispeksi on osoittanut suosionsa, mutta se on myös hieno taidonnäyte mitä yhteistyöllä voidaan saada aikaan. Vaikka lavalla esiintyvät kyvyt nousevat ehkä eniten speksissä esille, niin taustalla pyörii yhteen hiileen puhaltava työvoima, joka varmistaa speksin onnistumisen.

Omalta osalta ja varmasti myös koko viestinnäntiimin puolesta voin sanoa, että odotukset tulevaan speksikauteen ovat innostuneet ja odottavat. Voi olla, että kaiken ollessa ohi ensi keväänä vasta tajuaa, miten hienoon tuotantoon on päässyt mukaan. Olo saattaa olla jopa hieman haikea. Onneksi matka on vasta alussa ja edessä varmasti mielenkiintoisia kokemuksia ja ihmisiä.

 

Teksti: Krista Kalaja