Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Näyttelijät työssään

Lisätty 02.11.2017

Näyttelijätreenit alkavat fiilisringilläNäyttelijätreenit alkavat fiilisringillä

Turkulaisen humanistispeksin näyttelijät treenaavat jo täyttä häkää! Speksin näyttelijäkaarti koostuu 12 opinnoissaan eri vaiheissa olevasta humanistiopiskelijasta, jotka ohjaajat starttipäivistä valitsivat mukaan. Kävimme markkinointi- ja viestintätiimin kanssa kurkkaamassa näyttelijöiden kolmansia treenejä, joissa meno oli niin rempseä, että teki mieli itsekin hypätä alkulämppään mukaan! 

Treenikauden alussa näyttelijätreeneissä keskitytään ryhmähengen luomiseen. Treeneissä käydään läpi näyttelijäntyön kulmakiviä ja heittäydytään impron maailmaan. Toisen vuoden kansatieteen opiskelija Karoliina Saastamoisesta ensimmäiset treenit ovat olleet todella hauskoja, vaikka kaikki on aluksi luonnollisesti vähän sekavaa. ”Vielä on se speksiaspekti hieman epäselvä”, hän pohtii. Italian kielen 2. vuoden opiskelija Roosa Emilia Koskinen speksaa jo toista vuotta, mutta on tällä kertaa loikannut bändistä näyttelijäksi. Roosan mielestä näyttelijät pelaavat jo sulavasti yhteen, vaikkeivät vielä kauhean hyvin tunne toisiaan. Samanlaista palautetta on kuultu ohjaaja Alina Kilpisenkin suusta.

Näyttelijöillämme on todella erilaisia teatteritaustoja. Toiset ovat tehneet itse paljonkin erilaista teatteria, toiset diggailleet katsomosta käsin unelmoiden siitä, että jonain päivänä pääsisivät itse lavalle. Speksi onkin oiva väylä näiden unelmien toteuttamiselle! Suomen kielen jatko-opiskelija Kukka-Maaria ”Kukkis” Wessman on elämänsä aikana nähnyt noin 20 speksiä. ”Näin ensimmäisen speksini vuonna 2009 ja siitä asti olen halunnut esiintyä speksissä. Viime vuonna olin liian kiireinen lähteäkseni näyttelemään, mutta nyt olen saanut elämäni sellaiseen kuosiin, että pystyn sitoutumaan tähän.”

Teatteria ennestään harrastaneelle Karoliina Saastamoiselle impro on jo tuttua puuhaaTeatteria ennestään harrastaneelle Karoliina Saastamoiselle impro on jo tuttua puuhaa

”Lapsena improaminen oli helpompaa”, väittää Karoliina, joka on suorittanut näyttelijäntyön perusopinnot Tampereen työväenopistossa. Näyttelyharrastuksen Karoliina aloitti jo peruskouluaikoina. ”Jos ei tykännyt urheilusta, piti keksiä jotain muuta”, hän nauraa. Karoliina haki speksiin, jotta pääsisi jatkamaan teatteriharrastustaan ja tutustumaan ihmisiin oman ainejärjestön ulkopuolelta. Ja kavereitahan speksistä varmasti saa, sen tietävät kaikki viime vuoden speksiläiset. Roosan mielestä speksi onkin hauska tapa tutustua uusiin ihmisiin. ”Kaikki ovat niin avoimia, mukavia ja erilaisia”, Roosa hehkuttaa. Näyttelijät paljastavat myös odottavansa innolla, millaisia puolia ohjaajista tulee ajan kanssa esille. Varsinkin mystiseen apulaisohjaaja Olavi Ermalaan halutaan tutustua vielä lähemmin. 

Käymme lähiaikoina katsastamassa myös tanssijoiden ja bändin treenit, joten pääsette lukemaan blogistamme lopulta kaikkien lavaesiintyjien kuulumiset. Pysykää siis kanavalla!

 

Teksti ja kuvat: Kaisu Kälviäinen