Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kurkistus bänditreeneihin

Lisätty 16.11.2017

 

Speksibändi treenaa biisejä jo kovaa vauhtia.Speksibändi treenaa biisejä jo kovaa vauhtia.

Speksin bänditreenit ovat jo täydessä vauhdissa. Bändi on harjoitellut biisejä sekä niihin tehtyjä uusia sanoituksia. Bändi koostuu kahdesta laulajasta ja kahdesta kosketinsoittajasta, basistista, kitaristista, rumpalista, sellististä ja saksofonistista.

Toisen vuoden musiikkitieteen opiskelija Valtteri Väätänen oli viime vuoden speksissä valomiehenä. Nyt hänet voi bongata soittamasta kitaraa speksin bändissä. ”Musa on maailman paras juttu, joten mahtavaa olla mukana speksibändissä”, Valtteri hehkuttaa. Hän on keikkaillut paljon, ja viime kesänä hän oli mukana Ylöjärven kesäteatteriproduktiossa.

Paavo Korvenmaa, kolmannen vuoden musiikkitieteen opiskelija, on toinen speksin laulajista. Hän on mukana speksissä ensimmäistä kertaa ja haki speksiin kavereiden innoittamana. ”En ole myöskään nähnyt speksejä aiemmin, joten tämä on hyppy tuntemattomaan”, Paavo kertoo. Hänellä on paljon bändikokemusta ja kokemusta myös musiikkiteatterista, sillä hän toimi basistin tuuraajana Jo-Jo Teatterin Leevi and the Leavings -musikaalin neljässä näytöksessä.

Vaikka Valtterilla ja Paavolla on vahva bänditausta, improteatteri on molemmille uutta. ”Vielä ei ole kauheasti improttu. Impro on hiukan kuumottava ajatus, mutta ei liikaa. On hyvä päästä myös epämukavuusalueelle”, Paavo naurahtaa. ”Oman bändin kanssa on tullut improiltua, joten se tulee luonnostaan. Olen valmis kaikkeen!”, sanoo Valtteri.

Speksissä kuullaan myös sellomusiikkia.Speksissä kuullaan myös sellomusiikkia.

Sekä Valtteri että Paavo hehkuttavat speksibändin yhteishenkeä. ”Bändin tyypit ovat ihan mahtavia ja kaikilla on ollut hauskaa alusta asti”, Valtteri kuvailee. ”Bändiläiset ovat tosi ammattitaitoisia. Mahtavaa, että meillä on mukana muitakin kuin perus bändisoittimia, esimerkiksi sello ja saksofoni”, Paavo täydentää. He odottavat jo innolla produktion etenemistä. ”Kun biisit treenattu, päästään yhteisharkkoihin, jolloin myös kokonaisuus alkaa hahmottua paremmin. Speksiltä odotamme suuria tunteita, me-henkeä ja räjähtävää spektaakkelia!”

Markkinointi- ja viestintätiimi on syksyn aikana käynyt kurkistamassa kaikkien esiintyjien treeneihin. Näyttelijätreeneistä voit lukea täältä ja tanssijatreeneistä täältä.

Speksi lähestyy, jee!

 

Teksti: Annika Saine

Kuvat: Kaisu Kälviäinen