Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Bändistartissa soitto soi!

Lisätty 28.09.2017

Turkulaisen humanistispeksin esiintyjien haut ovat alkaneet starttipäivillä. Bändihaku järjestettiin ti 26.9. Etsinnässä oli omaperäisiä, innokkaita ja soittotaitoisia muusikoita tulevaan tuotantoon. Speksi vaatii myös bändiltä heittäytymistä, joten jatkuva läsnäolo esityksen joka hetki on olennaista soittotaidon lisäksi. Bändissä pääsee irrottelemaan, pitämään hauskaa ja näyttämään taitonsa!

Kuten speksin tekemisessä ylipäätään, bändissä puhalletaan yhteen hiileen. Biisit viilataan esityskuntoon ja jännityselementtiä lisää se, että esityksissä om-startit saattavat tuoda myös lauluihin muutoksia. Bändi luo esityksiin tunnelmaa, auttaa viemään tarinaa eteenpäin ja tuottaa sydämessä asti kutkuttavia tuntemuksia. Musiikki on tärkeä osa onnistunutta esitystä.

Myös tanssijoiden starttipäivä on ollut ja samoin kuin muusikoiltakin, myös tanssijoilta odotetaan heittäytymiskykyä. Speksin tekeminen vapauttaa kaavoista ja tarjoaa tilalle huimasti uusia kokemuksia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Viime vuonna turkulainen humanistispeksi syntyi ja tänä vuonna se palaa vähintään yhtä innostavana kuin silloinkin.

Näyttelijöiksi haluavilla on mahdollisuus säväyttää lauantaina 30.9 Turun yliopiston Sirkkalan aulassa klo 12 alkaen. Aikaisempaa näyttelijäkokemusta ei tarvitse olla, kunhan intoa on senkin edestä. Kun esiintyjät on valittu, aletaan jo pian tositoimiin treenien merkeissä.

 

Teksti: Nora Palonen

Kuva: Annika Saine